Πάτρα: Ο Γυμνός Οφθαλμός προβάλλει το φιλμ από την Κολομβία, «Η Άμυνα του Δράκου»

Σε α’ προβολή στην περιοχή της Πάτρας, θα δείξει η σινεφίλ παρέα «Γυμνός Οφθαλμός» του Νίκου Καββαδία, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στις 21.45 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη στην Πάτρα, με την υποστήριξη του Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα και της πρεσβείας της Κολομβίας στην Ιταλία, το αξιόλογο φιλμ με τίτλο «Η Άμυνα του Δράκου» της Νατάλια Σάντα.

Στην ταινία «La Defensa del Dragón» από την Κολομβία, παραγωγής 2017 και διάρκειας 80 λεπτών παίζουν οι: Gonzalo de Sagarminaga, Hernan Mendez, Manuel Navarro.

Τρεις φίλοι, όσο καλοί κι αν είναι στο σκάκι, αδυνατούν να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση στρατηγικής σημασίας για να καλυτερέψουν την δύσκολη ζωή τους.

Στην χτυπημένη από την χρόνια οικονομική κρίση Μπογκοτά της Κολομβίας συναντάμε τον 55χρονο Σάμιουελ, έναν χωρισμένο πατέρα, που βγάζει τα απολύτως αναγκαία παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθηματικών, και τους δύο στενούς του φίλους: τον Χοακίν, έναν επιδιορθωτή και πωλητή συλλεκτικών ρολογιών, που κανένας πια δεν αγοράζει και τον Μάρκος, έναν αποτυχημένο γιατρό εναλλακτικών θεραπειών, που κανείς πια δεν ακολουθεί…

Οι τρείς φίλοι μοιράζουν τον κοινό χρόνο τους σε τρία θρυλικά μέρη του κέντρου της Μπογκοτά: τον Σκακιστικό Όμιλο Lasker, Καζίνο Caribe και το Καφέ La Normanda.

Η 41χρονη Κολομβιανή σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα Nατάλια Σάντα, παρατηρεί με θλίψη, τρυφερότητα και ανθρωπιά την ανδρική μοναξιά της βουβής παραίτησης.

Φτάνοντας στη μέση της διαδρομής, οι τρεις ήρωες νιώθουν το κενό της αποτυχίας…

Το εισιτήριο στην προβολή κοστίζει 5 ευρώ.

Η ταινία είχε προβληθεί στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

thebest.gr