Η συνέντευξη τύπου για το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα footvolley στο Αγρίνιο

Tο απόγευμα της Τρίτης έγινε η συνέντευξη τύπου για το 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα footvolley που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του EMILEON SportCenter.

Ο εκπρόσωπος της footvolley στην Ελλάδα Μαρσέλο Ντα Κόστα, ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού Μάκης Μπελεβώνης, η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά και ο προπονητής της Κ19 του Παναιτωλικού Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα μίλησαν στους εκπροσώπους του τύπου για την πρώτη διοργάνωση που θα γίνει στο Αγρίνιο. Παρουσιαστής στην εκδήλωση, στην οποία η είσοδος θα είναι ελεύθερη, θα είναι ο ηθοποιός Στέλιος Κρητικός, ενώ μετά τον τελικό και πριν τις απονομές την Κυριακή θα υπάρξει μουσικό σόου από την Κατερίνα Στικούδη. Κατά τη διάρκεια όλης της διοργάνωσης θα υπάρχουν event, το Σάββατο θα υπάρχουν λάτιν χοροί και την Κυριακή παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί.

Ο Μαρσέλο Ντα Κόστα ανέφερε ότι ο Μάκης Μπελεβώνης και η Χριστίνα Σταρακά πίστεψαν στη διοργάνωση, δήλωσε ότι το άθλημα ταιριάζει στο ταμπεραμέντο του Έλληνα, ενώ τόνισε πως εγκαταστάσεις σαν του EMILEON έχουν λίγες ομάδες. Ξεκαθάρισε πως μέρος θα πάρουν πολύ καλές ομάδες και πως σκοπός είναι να το διασκεδάσει ο κόσμος που θα το παρακολουθήσει.

Ο Μάκης Μπελεβώνης δήλωσε πως εντυπωσιάστηκε όταν είχε κληθεί να παρακολουθήσει τουρνουά footvolley από το θέαμα και την οργάνωση και υπήρξε η ιδέα να γίνει ένα τουρνουά στο Νομό μας, κάτι που υλοποιήθηκε με τη σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας. Μίλησε για τη δημιουργία του χώρου που θα είναι καλύτερος μέχρι την Παρασκευή και τόνισε πως επιθυμία όλων είναι να προβληθεί η διοργάνωση και να την παρακολουθήσει αρκετός κόσμος.

Η Χριστίνα Σταρακά μίλησε για μια ξεχωριστή διοργάνωση και ένα γεγονός που θα έχει πανευρωπαϊκή εμβέλεια. Αναφέρθηκε στην προσφορά του Παναιτωλικού σε όλα τα επίπεδα και στη στήριξη που δίνει η Περιφέρεια στον αθλητισμό φροντίζοντας με παρεμβάσεις τις υποδομές και βοηθώντας κάθε προσπάθεια που προβάλλει το Νομό. Ευχαρίστησε την Ομοσπονδία που επέλεξε το Αγρίνιο και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν αναφερόμενη στο Φώτη Κωστούλα, το Μάκη Μπελεβώνη και κάλεσε τον κόσμο να δημιουργήσει το αδιαχώρητο.

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να γίνει αυτή η διοργάνωση και συγκεκριμένα τους Φώτη Κωστούλα, Μάκη Μπελεβώνη, τη Χριστίνα Σταρακά και το Μαρσέλο Ντα Κόστα και ξεκαθάρισε πως το footvolley για τον ίδιο είναι λατρεία. Μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται να έρθει πολύς κόσμος από διάφορους χώρους και όχι μόνο από το ποδόσφαιρο στο άθλημα και για το συμπαίκτη του στο τουρνουά που θα είναι ο Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος. Τέλος τόνισε πως στόχος είναι να περάσει ο κόσμος καλά και να μάθει περισσότερα για το άθλημα.