Δημιουργική σχολική χρονιά για μικρούς και μεγάλους

Το ότι το παιδί σας θα περνάει καθημερινά το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας του στο σχολείο σας τρομάζει λίγο; Ή μήπως δε σας ανησυχεί τίποτα, γιατί το δικό σας παιδί είναι… ξέρετε… το πιο όμορφο, το πιο έξυπνο, το πιο φρόνιμο κι όποιος σας πει οτιδήποτε διαφορετικό, αλίμονό του! Η σωστή αντιμετώπιση είναι κάπου στη μέση!

Για μια πολύ καλή χρονιά, πρέπει πρώτιστα να εμπιστευθείτε, να στηρίξετε και να συνεργαστείτε με τη δασκάλα του παιδιού σας. Δείξτε της πως σέβεστε και εκτιμάτε την προσπάθειά της να ανταποκριθεί σε ατελείωτες εκπαιδευτικές, μα και προσωπικές απαιτήσεις (κάθε ενός παιδιού χωριστά) και τότε, να είστε σίγουροι πως θα δουλέψει σκληρότερα για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Τι να κάνετε ή να μην κάνετε για μια όμορφη, δημιουργική χρονιά για μεγάλους και παιδιά;

-Ακούστε και αποδεχτείτε τις συμβουλές της, όπως θα ακούγατε τις συμβουλές και ενός άλλου επαγγελματία (πχ γιατρού, δικηγόρου) και μην αντιδράσετε άσχημα ή επιθετικά.

-Μη ρωτήσετε «είναι αλήθεια;» αμφισβητώντας την ειλικρίνειά της και μην καλέσετε κι άλλα παιδιά ή συναδέλφους να το επιβεβαιώσουν. Μα φυσικά είναι αλήθεια!! Και όλο αυτό είναι καταστροφικό για τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να χτίσετε!

-Παρακολουθήστε τις υπόλοιπες μέρες το «αρνητικό» στοιχείο που πιθανόν σας ανέφερε(για το παιδί σας) και τότε να επανέλθετε για συζήτηση και εξεύρεση λύσεων. Μπορεί να προλάβετε καταστάσεις και προβλήματα που στο μέλλον θα φαντάζουν άλυτα!

-Μη σπεύσετε να «καλύψετε» το μικρό σας με «φθηνές» δικαιολογίες, αν θέλετε να πετύχει στη ζωή του!

-Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχθείτε πως το μικρό σας δεν είναι «το τελειότερο πλάσμα επί της Γης», όπως το «παιδί της κουκουβάγιας»… αλλά πριν «εκραγείτε» γι’ αυτό, κάντε ένα βήμα πίσω και ξαναδείτε τα πράγματα…. πιο ψύχραιμα, με πιο καθαρή ματιά!

Ξέρω, αγαπάτε τα παιδιά σας και πολλές φορές είστε… υποκειμενικοί, ομολογήστε το, όμως οι εκπαιδευτικοί είναι μορφωμένοι επιστήμονες και μπορεί να βλέπουν κάτι στο παιδί σας που εσείς δε βλέπετε! Ακούστε τους, γιατί πολλά μπορεί να προληφθούν!!!

Και…. καλή χρονιά σε όλους μας!

govastileto.gr